Donderdagavond 12 september weer twee onderwerpen in het programma RegioRadio: Het Wijkfestival in en rond De Magneet en het initiatief om een seniorenwoongroep op te starten in Hoogeveen.

Om 18.00 uur starten we met Antje Prins en Luuk en Paula Kruize die ons gaan vertellen wat er zaterdag 14 september zoal staat te gebeuren in de wijk Krakeel. Het wijkfestival gaat om 12.00 uur van start bij De Magneet en er is weer van alles te doen. Er zijn optredens van oa. Sylvia Kamman, Jeffrey Hendriks en Jolienke Weideman. Er komen demonstraties van verschillende sporten en Jong Krakeel zorgt voor een stormbaan, springkussens en nog veel meer.

Om 18.30 uur is er aandacht voor de Initiatiefgroep Wonen Plus. Ouderen blijven veel langer thuis wonen. Hierdoor ontstaat een sterk groeiende behoefte bij 50-plussers naar levensbestendig wonen, met behoud van zelfstandigheid. Dit in combinatie met goede buren, gezelligheid, activiteiten, een beetje op elkaar letten en elkaar helpen waar het kan (zonder directe verplichting). Modern ‘naoberschap’ in de meest ruime zin van het woord. De voorzitter van de initiatiefgroep, Winfried van Overbeek, zal ons bijpraten.

RegioRadio is iedere donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 19.00 uur via de radio op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel. U kunt online luisteren via www.radiohoogeveen.nl en via de app op uw telefoon.

Heeft u zin om mee te helpen als presentator, redacteur of in de techniek? Stuur een mail naar redactieregioradio@gmail.com