Donderdagavond 19 september weer twee onderwerpen in het programma RegioRadio: de World Cleanup Day die aanstaande zaterdag plaatsvindt en het Gehandicaptenplatform over de gevolgen van de bezuinigingen.

Om 18.00 uur starten we met World Cleanup Day. Anouk en Sanne Benjamins uit Hoogeveen hebben een evenement aangemaakt op Facebook. Zij ergeren zich aan al het zwerfafval in de stad. En ze gaan er ook daadwerkelijk iets aan doen. Zaterdag kan iedereen meedoen om de rommel in het Raffeisenpark aan de Middenweg op te ruimen. Het evenement begint om 10.00 uur. Meer info is te krijgen op de Facebookpagina World Cleanup Day Hoogeveen.

Om 18.30 uur is er aandacht voor het Gehandicaptenplatform. Langdurig zieken en gehandicapten worden niet alleen getroffen door bezuinigingen vanuit de landelijke overheid. De gemeente Hoogeveen doet er nog een schepje bovenop en dit heeft grote gevolgen voor mensen die (chronisch) ziek zijn of een beperking hebben. Hoogeveen lijkt steeds minder een inclusieve samenleving te worden. Ida Vos zal hierover komen vertellen.

RegioRadio is iedere donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 19.00 uur via de radio op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel. U kunt online luisteren via www.radiohoogeveen.nl en via de app op uw telefoon.

Heeft u zin om mee te helpen als presentator, redacteur of in de techniek? Stuur een mail naar redactieregioradio@gmail.com