Donderdagavond 5 september weer twee onderwerpen in het programma RegioRadio: Henny Huijgen over haar expositie in het Jannes en twee dames die betrokken zijn bij de petitie tegen het schrappen van de tegemoetkoming studiekosten door de gemeente.

Om 18.00 uur starten we het programma met aandacht voor Henny Huijgen en haar hobby: quilts maken. Henny stelt een deel van haar in de loop van de jaren ontstane quilts tentoon in het NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos.

Om 18.30 uur is er aandacht voor het per direct schrappen van de tegemoetkoming studiekosten door de gemeente Hoogeveen. Dit was een regeling voor ouders met een laag inkomen. Van het geld konden zij aan het begin van het schooljaar spullen kopen voor scholieren. Het per direct schrappen van de regeling is niet alleen de Ombudsman in het verkeerde keelgat geschoten. Ook mensen die getroffen zijn door de grote onverwachte financiële teruggang zijn onaangenaam verrast en weten niet hoe ze nu alle kosten moeten betalen. Ze zijn dan ook een petitie gestart en ze hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen die petitie willen steunen.

RegioRadio is iedere donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 19.00 uur via de radio op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel. U kunt online luisteren via www.radiohoogeveen.nl en via de app op uw telefoon.

Heeft u zin om mee te helpen als presentator, redacteur of in de techniek? Stuur een mail naar redactieregioradio@gmail.com