(Foto rechten: RTV Drenthe / Marcus Siebes

Gisteren werden de bewoners van verpleeghuis Weidesteyn in Hoogeveen aangenaam verrast. Uit steunbetuiging kwam de voetbalvereniging Hoogeveen een bordje snert met roggebrood brengen. Vorige maand kreeg het verpleeghuis te maken met een grote corona-uitbraak.

In de kantine van VV Hoogeveen waren de leden s’ ochtends al druk in de weer met de maaltijd. Het aanrecht ligt vol met roggebrood en spek. De maaltijd wordt betaald uit de opbrengsten van een online-quiz. “Voetballen lukt op dit moment niet, dus zijn we maar dingen online gaan organiseren om een beetje bezig te blijven”, vertelt initiatiefnemer Rob Klooster uit. “We wilden een goed doel koppelen aan de voetbalquiz en kwamen toen uit bij Weidesteyn.”

Hoge werkdruk

Eind december brak er corona uit in het verzorghuis, waarbij zo’n veertig bewoners en werknemers besmet raakten. Een aantal bewoners overleed. De werkdruk werd zo hoog dat zelfs Defensie werd ingeschakeld. “Dat was een heftige tijd”, constateert activiteitenbegeleider Antonie van Turnhout. “Het is fijn dat de bewoners en cliënten een traktatie krijgen. Die steun hebben ze nodig.”

Reuring

Klooster is blij dat er weer wat gebeurt op de club, maar mist de activiteiten. “Normaal gesproken staan er elke week dezelfde mensen langs de lijn. Vooral met dit mooie weer. Die mensen hebben we nu al een jaar niet gezien. Het is triest.”

Ook financieel leidt de club er onder, al is er wat dat betreft nog geen paniek. “Het aantal leden blijft gelijk”, vertelt Klooster. “En ook de sponsors haken nog niet af. Dat is een opluchting.”