De werkzaamheden rond de Middenveldweg in Hoogeveen zijn klaar. Wethouder Roelof Bisschop haalde vandaag symbolisch de laatste afzetting weg om het project af te ronden.

De afgelopen tien maanden is de Middenveldweg tussen de Toldijk en de A28 flink op de schop genomen. Vooral het vastlopen van het verkeer tijdens de spits was voor de gemeente Hoogeveen een doorn in het oog. Onder andere nieuwe rotondes moeten ervoor zorgen dat het verkeer beter doorstroomt. Ook zijn er nieuwe verkeerslichten geplaatst.

Kluifrotonde

Bij de op- en afritten van de A28 is een kluifrotonde aangelegd. Dat zijn eigenlijk twee rotondes die door een korte weg met elkaar verbonden zijn. Verkeer dat uit het zuiden komt kan afbuigen buiten de rotonde om. Dat geldt ook voor het verkeer dat via de Middenveldweg de A28 op rijdt richting Assen.

Op de kruising van de Middenveldweg en De Stroom is een zogeheten ’turborotonde’ aangelegd. Dat is een verkeersplein met twee rijstroken en moet voor een snellere doorstroming zorgen. De verkeerslichten op de kruising met de Toldijk zijn vernieuwd. De vorige installatie was zo goed als af en zorgde voor lange wachtrijen.

Mazzeltje

Volgens de gemeente was dit de uitgelezen kans om de weg aan te pakken. Het Rijk en de provincie vergoeden de kosten van het project voor 75 procent. ‘Een mazzeltje’ volgens wethouder Derk Reneman die vorig jaar het startschot gaf voor de herinrichting.