Een 31-jarige man uit Hoogeveen is voor het verhandelen van ghb en speed vanuit zijn woning en verboden wapenbezit veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden. Vanwege het tijdsverloop en de persoonlijke omstandigheden van de man vond de rechter die geëiste straf veel te fors.

De politie kreeg in februari 2019 tips binnen over mogelijke drugshandel vanuit de woning van de verdachte. De agenten doorzochten het huis en vonden de ghb, speed, een kleine hoeveelheid hennep, maar ook een wapen. De man bekende dat hij de drugs verkocht. Hij was zelf ook verslaafd. Hij was door relatieproblemen afgegleden. De Hoogevener zat vier dagen in voorarrest toen hij op voorwaarden vrij mocht. Hij moest zich door de reclassering laten begeleiden en onderging een behandeling bij de verslavingszorg.

Sindsdien gaat het weer bergopwaarts met hem. Hij heeft geen terugval meer gehad, zij leven heeft hij radicaal omgegooid en hij heeft werk. Normaal gesproken zou hij voor deze feiten zes maanden zitten, zei de rechter. Maar al deze positieve punten bij elkaar opgeteld, lijkt hem dit niet meer aan de orde.