Om half acht zijn de stembureaus vanochtend open gegaan. Vandaag, morgen en overmorgen kan er gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Om de drukte te verdelen is er besloten om op drie verschillende dagen te stemmen. Vandaag en morgen (dinsdag) zijn vooral bedoeld voor de kwetsbare risicogroepen. 

Ook in Hoogeveen kan er gestemd worden. Vandaag zijn er vanwege het vervroegd stemmen vier locaties open. Sporthal Het Activum is één van de locaties. Halverwege de dag staat de teller op 300. Henk, die liever zijn achternaam niet noemt, is de gelukkige. “Ik was vanochtend naar het gemeentehuis gegaan”, lacht hij. “Alleen gaat dat stemlokaal woensdag pas open, dus ben ik hier naartoe gekomen.”

De Hoogevener vind het belangrijk om te stemmen. “Ik vind dat je moet stemmen, het is een groot recht. Het fijne is dat het vandaag minder druk is, er zijn dus niet zulke lange rijen.” Waar Henk op stemt, houdt hij voor zichzelf.

(Henk die stemt. Tekst gaat verder onder foto.)

Hollandscheveld

Ook in Hollandscheveld kwamen de eerste mensen hun stem uitbrengen. In de gymzaal van sporthal de Marke was er voldoende ruimte om veilig te stemmen volgens Hoogevener Arno. “Het is goed geregeld en er is genoeg ruimte om afstand tussen elkaar te houden. Het was wel erg rustig moet ik zeggen.” Voor Arno is het al een tijd duidelijk op welke partij hij stemt. “Ik stem op de PVV. Er moet iets veranderen in Nederland en ik denk dat de PVV daarvoor kan zorgen.”

Stembureau locaties

Bij de volgende stembureaus is het mogelijk om vervroegd te stemmen.

Hoogeveen: Sporthal Het Activum, Sportveldenweg 2
Hoogeveen: Sporthal Trasselt, Tilber 5
Hollandscheveld: Sporthal De Marke, Otto Zomerweg 69
Pesse: De Wenning, Veldbrake 5

Woensdag 17 maart zijn er meer locaties open. Die vind je hier.