Donderdagavond 20 juni weer twee onderwerpen in het programma RegioRadio: de Special Olympics v in Groningen waaraan leden van HAC63 meededen en de Samenloop voor Hoop.

Om 18.00 uur starten we het programma met aandacht voor de Special Olympics. Op 15 juni 2019 vond de zesde editie van de Special Olympics Regionale Spelen in Groningen plaats. Ruim 750 sporters gingen de sportieve strijd met elkaar aan in 14 takken van sport. Ook deelnemers uit Hoogeveen waren aanwezig en deden het prima. De Special Olympics zijn Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking waarbij iedereen uiteindelijk winnaar is. De deelnemers van HAC63 en hun trainer Alida Jansma komen vertellen over hun ervaringen.

Om 18.30 uur worden we door Johan Berendsen bijgepraat over de stand van zaken bij de organisatie van de eerste Hoogeveense Samenloop voor Hoop. In het weekend van 5 en 6 juli vindt de Samenloop voor Hoop plaats bij Nijstad. Tijdens de Samenloop voor Hoop wordt 24 uur lang, van 16.00 tot 16.00 uur de volgende dag, gewandeld voor het goede doel. Teams en individuen halen zoveel mogelijk geld op voor KWF Kankerbestrijding. Het geld dat wordt opgehaald met de eerste Hoogeveense editie komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Drenthe en wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van kanker.

Heeft u zin om mee te helpen als presentator, redacteur of in de techniek? Stuur een mail naar redactieregioradio@gmail.com

RegioRadio is iedere donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 19.00 uur via de radio op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel. U kunt online luisteren via www.radiohoogeveen.nl en via de app op uw telefoon.