Rechten foto: Google Streetview

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) onderzoekt de mogelijkheid om een vestiging te openen aan de Schutstraat in Hoogeveen. Het terrein tegenover de op- en afrit van de A28 is in beeld.

Het gaat om het gebied naast tankstation Klok. Op dezelfde plek zijn ook plannen voor een bedrijfsverzamelgebouw. De gemeente Hoogeveen bevestigt aan Dagblad van het Noorden dat er verkennende gesprekken zijn geweest met ondernemers over het verzamelgebouw en de vestiging van KFC.

Aanpassing weg

De krant meldt dat het plan is om panden van voormalig autobedrijf Hartgers en Tapijt en Slaap Toko te slopen. In het verzamelgebouw moet Babydump komen, dat nu nog gevestigd is aan de Griendtsveenweg. Tapijt en Slaap Toko keert terug in het nieuwe pand en ook MobiVit moet een plekje krijgen.

Als het plan daadwerkelijk doorgaat, komt de vestiging van de KFC tegenover de McDonald’s te liggen. Volgens de krant moet het bestemmingsplan dan worden aangepast, omdat het alleen detailhandel toestaat. Ook zou het verkeer moeten worden aangepast.