De scholen PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RVeC) in Hoogeveen hebben gezamenlijk 1360 euro gedoneerd aan de Voedselbank. Het bedrag wordt ingezet om kinderen die gebruik maken van de voedselbank wat extra’s te geven deze zomer.

“Dankzij deze bijdrage van PricoH, RENN4 en het RvEC kunnen we de kinderen in de zomer, op hun verjaardag of op een ander moment een extraatje geven”, vertelt Arie Dekker namens de voedselbank in Hoogeveen. “Voor veel kinderen is dat vanzelfsprekend, maar voor de kinderen van de voedselbank is dat helaas niet het geval.”

Samen sterk

De scholen werken samen om de leerloopbaan van iedere leerling zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Dat geld ook voor de kinderen die naar de voedselbank gaan. Nienke Lotterman, die vanuit het RvEC betrokken is bij deze actie legt uit: “Alle medewerkers van PricoH, RENN4 en het RvEC hebben een tijd geleden een aantal muntjes gekregen. Ook was het mogelijk om de muntjes te doneren aan het goede deel. Met deze mooie opbrengst hopen we de medewerkers iets extra’s te kunnen betekenen voor de kinderen van de voedselbank.”