De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn in aantocht. Op 16 maart mogen we met zijn allen naar de stembus, ook in Hoogeveen! Radio Hoogeveen gaat er de komende weken aandacht aan besteden. Omdat we vinden dat we de inwoners zo goed mogelijk moeten informeren over wat de Hoogeveense politieke partijen te bieden hebben.

Op woensdag 9 maart organiseren we, samen met de Gemeente Hoogeveen, een Hoogeveens verkiezingsdebat. Het debat wordt gehouden in de Raadzaal, van 19.30 tot 21.30 uur. Negen Hoogeveense partijen hebben inmiddels hun medewerking toegezegd en zullen hun lijsttrekker afvaardigen. Wie precies meedoen, weten we kort na 31 januari, de dag van de officiële kandidaatstelling.

Vanaf zaterdag 29 januari zenden we tussen 12.00 en 14.00 uur ‘Raadhuisplein in het Weekend’ uit. Op 5 zaterdagen gaan we in gesprek met de lijsttrekkers (v/m) van alle politieke partijen die in Hoogeveen op 16 maart meedoen. Twee per zaterdag en ieder een uur. We nemen met de lijsttrekker het verkiezingsprogramma door, stellen kritische vragen en proberen duidelijkheid te krijgen als die er niet is. Het programma wordt gepresenteerd door Johan Berendsen en Jan Mastwijk. Zie hieronder het uitzendschema (wijzigingen voorbehouden; er kunnen nog partijen afvallen of bijkomen). We hebben nog een reservedatum in het achterhoofd. Na 31 januari is er meer duidelijkheid over de deelname.

 

Natuurlijk gaan we met ‘Raadhuisplein & Omstreken’ door met het uitzenden van de raadsvergaderingen op donderdagavond. En als de raad niet vergadert, zenden we ook uit van 19.00 tot 20.00 uur. Die avonden gaan we in gesprek met: inwoners, ondernemers, mensen uit de culturele sector, uit de sport, kortom, we proberen zoveel mogelijk ‘belanghebbenden’ aan het woord te laten. Wilt u bij ons in de studio uw verhaal komen vertellen? Wilt u de luisteraars laten horen wat er de komende vier jaar in Hoogeveen beter moet, anders kan? Laat het weten via redactiepolitiek@radiohoogeveen.nl