IMG_0193 IMG_0188 IMG_0185

Enkele jaren moest er voor gespaard worden, eindelijk werd afgelopen zaterdag door de wethouder van Cultuur, Erik Giethoorn het nieuwe digitale mengpaneel bij de omroep in gebruik gesteld.

Vooraf werden verkennende tochten ondernomen naar Hilversum en Assen om bij de professionals te kijken wat voor materiaal ze hadden en wat voor advies men had. In december werd gestart met de ontmanteling van de desk, het hart van de radio. Meerdere tientallen draden kwamen tevoorschijn, waarbij niet altijd duidelijk waar de voorgangers van de techniek ze voor bedoeld hadden. Het werd al met al een heel uitgezoek, solderen van honderden draadjes, een vernieuwde tafel, ( het gat paste niet meer). Medio Maart begonnen de proefuitzendingen na drie maanden vanuit de productiestudio geopereerd te hebben.

Wethouder Giethoorn opende officieel door de juiste knop in te drukken voor het uitzenden van een lievelingsplaat van hem. Vooraf was hij zeer positief over de lokale omroep ook voor de toekomst in een gesprek met Radio Hoogeveen voorzitter Jan Mastwijk en radiomedewerker van het eerste uur Jaco Kikkert.