Rechten foto: Bospark Ekelenberg

De woonwijk Ekelenburg in Zuidwolde krijgt zestig nieuwe woningen. Het plan voor uitbreiding kon vanavond rekenen op steun van de gehele raad.

Daarmee kan de initiatiefnemer beginnen met de bouw. Aan de zuidoostzijde van het dorp komen voornamelijk vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Verder is er plek voor twaalf sociale huurwoningen en zes woningen voor middenhuur met een grote tuin. Ook is er ruimte voor achttien levensloopbestendige huizen.

‘Uitstekende start’

Mark Turksma van de PvdA is blij dat er een akkoord is. “Als je veel woningen wil bouwen, dan moet je ergens beginnen”, zegt hij. “Dit lijkt ons een uitstekende start.” Hij kreeg bijval van Marcels Hulst van de VVD. “Er wordt al jaren gezegd dat we meer moeten gaan bouwen. Prima dat het nu eindelijk door kan gaan.”

Ekelenberg is een voormalig recreatiepark dat in 2008 sloot. Daarna werd het gesaneerd en beschikbaar gemaakt voor woningbouw. Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat er 59 woningen, zes woon-werkkavels en een woon-zorgcomplex uit de grond worden gestampt. Door het nieuwe plan, groeit het totaal aantal huizen daarmee naar ruim boven de 120.