Supermarkten, bakkers, slagers en poeliers in Hoogeveen mogen tot en met 1 januari volgend jaar ruimere winkeltijden aanhouden op de zondag. Dat heeft de gemeente besloten na een gezamenlijke motie hierover van VVD, Gemeentebelangen, D66, GroenLinks, SP en de PvdA.

Tijdens de coronapandemie mochten de levensmiddelenwinkels langer open zijn. Begin dit jaar werd dat beleid al verlengd tot 1 juli en nu dus weer met een half jaar. De partijen hebben het verzoek ingediend, omdat ze nog steeds rekening willen houden met corona. De tijden gelden van zondag 08.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur.

Permanente regeling

De indieners hebben tegelijkertijd gevraagd aan het college om te onderzoeken of de verruiming omgezet kan worden in een permanente regeling. Dat onderzoek loopt inmiddels en had eigenlijk al uitgevoerd moeten worden.

“Vanwege een capaciteitsgebrek, de crisis in Oekraïne en de maatregelen die we daarvoor hebben moeten treffen is het onderzoek er nog niet van gekomen”, legt wethouder Jan Zwiers uit. De komende maanden wordt het alsnog opgepakt.