Rechten foto: Persbureau Meter

Een 23-jarige man uit Hoogeveen wordt verdacht van poging tot doodslag nadat hij gisteravond met een trekker was ingereden op een politieauto. Dit gebeurde tijdens een blokkade van de A37, meldt de politie.

Ook een man van 49 jaar uit Emmen is aangehouden, hij volgde een bevel van de politie niet op. Daarnaast reed hij onder invloed. De man uit Emmen is inmiddels vrijgelaten.

Aanhouding verhinderen

De A37 was gisteren in beide richtingen enige tijd helemaal dicht tussen Veenoord en het knooppunt Holsloot. Meerdere boeren versperden daar de weg. Volgens de politie ontstond bij de blokkade een dreigende situatie, waarbij de man uit Hoogeveen probeerde in te rijden op een politieauto waar agenten inzaten. Zij hebben aangifte gedaan van doodslag.

De boeren werden gesteund door zo’n 200 sympathisanten. Een deel van hen probeerde na het incident de aanhouding te verhinderen, waardoor agenten gedwongen werden om hun wapenstok te trekken. Het korps meldt dat bij een ander incident op de A37 een agent gewond raakte aan zijn hand nadat een auto dicht langs hem reed.