De Facebook-groep ‘Tips voor Drenthe’ is flink gegroeid. Carlo Cornelissen uit Hoogeveen richtte de groep in eerste instantie op om (coronaproof) activiteiten, wandelroutes en andere ideeën met elkaar te delen. Na een week tijd is het ledenaantal gestegen naar 1700 leden.

“Vakanties zitten er momenteel niet in. Vervolgens ga je kijken waar je nu iets leuks kunt doen. Toen dacht ik, er zullen vast meer mensen zijn die leuke dingen doen in Drenthe en dit willen delen. Dan is een Facebook-groep een mooi platform om elkaar te inspireren”, zegt Carlo.

Drenthe opnieuw ontdekken

De groep stroomt vol met ideeën en wandelroutes. “Als er weer iets meer kan en mag is het de bedoeling dat we de groep ook vullen met andere activiteiten in Drenthe. Juist nu krijgen we de kans om onze mooie provincie opnieuw te ontdekken”. De snelle groei van de groep komt voor Carlo als een verrassing. “Ik had dit niet verwacht, wel dat er interesse zou kunnen zijn in de groep, maar niet door zoveel mensen.”

Activiteiten dichtbij

“Als je op vakantie gaat naar Drenthe kun je iets aan de groep hebben, maar als je er woont misschien nog wel meer!”, vervolgt Cornelissen. “Ik heb zelf een route gelopen in onze woonplaats Hoogeveen die we nog niet kenden. De route heet De Koeweide. Zo zie je maar weer dat er genoeg te beleven is in de provincie.”