De bocht in het spoor bij Hoogeveen wordt aangepakt. Spoorbeheerder ProRail gaat volgend voorjaar het spoor aan beide kanten van het station aanpassen.

Treinen moeten nu in de bocht bij Hoogeveen remmen tot 80 kilometer per uur. Straks kunnen treinen gewoon op snelheid blijven rijden, waardoor de dienstregeling tussen Groningen en Zwolle wordt aangepast. Reizigers zijn dan korter onderweg.

ProRail begint op 9 augustus al met voorbereidende werkzaamheden. “Die bestaan uit het uitzetten van werkgrenzen, ecologische opnames, het plaatsen van veiligheidshekwerken voor medewerkers, grondonderzoek, kap- en snoeiwerkzaamheden en grondwerkzaamheden.” Er wordt vooral overdag gewerkt, maar de voorbereidende werkzaamheden hebben geen gevolgen voor treinverkeer.

Volgend jaar wekenlang geen treinverkeer

De grootschalige werkzaamheden staan gepland voor 7 mei tot en met 23 mei 2022. Dan wordt het spoor maximaal vijftien meter verlegd en bestaand spoor vernieuwd. Ook wordt het station aangepakt, zo krijgen de perrons onder meer nieuw meubilair.

Verder wordt de veiligheid van de spoorwegovergang Toldijk/Pesserstraat verbeterd. Er wordt volgend jaar dag en nacht gewerkt. Treinverkeer is rond Hoogeveen dan niet mogelijk.