Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd. Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie. Het volledige programma en reserveringsinformatie is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl

Museum Nieuwlande hoopt grootouders met kleinkinderen te trekken

Het onderduikersmuseum de Duikelaar in Nieuwlande brengt het verhaal van de  onderduikers in het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dankzij de inrichting van het museum kunnen ook jonge kinderen zich goed inleven in de geschiedenis. Op zondag 14 april is er om 11.00 uur een speciale grootouder-en-kleinkind-rondleiding.

 

Annemiek van der Vegt kwam dankzij DNA-testen heel veel te weten over haar eigen familiegeschiedenis. Op 13 april deelt ze in de bibliotheek van Hoogeveen haar kennis en ontdekkingen. Ze geeft ook tips voor degenen die de mogelijkheden van DNA-testen willen onderzoeken.

Theater De Tamboer biedt met de speciale promocode die in de brochure van Gekleurd Grijs te vinden is senioren een korting bij een bezoek aan de theatervoorstelling Rust en Vreugd van Bostheater en de muziekvoorstelling The Celtic Tenors. De eerste voorstelling vindt op zondagmiddag 7 april plaats. De tweede op 20 april.

 

April staat bij meerdere organisaties in de provincie Drenthe in het teken van culturele activiteiten voor senioren. Op de website gekleurdgrijs.nl is alle informatie te vinden. Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.