Het is weer zomer en dat betekent dat basisscholen hun eindmusicals weer opvoeren. Het is een traditie waarmee groep acht afscheid neemt van de basisschool. Om hun kunsten te vertonen heeft Theater de Tamboer het podium beschikbaar gesteld van 28 juni tot 7 juli.

Het idee is ontstaan toen corona roet in het eten dreigde te gooien. Veel schoolmusicals gingen bijna niet door vorig jaar, de Tamboer stelde daarom het podium ter beschikking. Dat doen ze dit jaar ook. “De scholen waren vorig jaar ontzettend enthousiast over de musicals in De Tamboer”, vertelt Anita Morante, programmeur Kindertheater. “Daarom twijfelden we er geen moment over om ons toneel dit jaar opnieuw aan te bieden. Het is voor de kinderen extra bijzonder dat ze in een theater mogen spelen, dat zorgt wel voor een extra dimensie.” 

Publiek

Dit jaar mag het publiek aanwezig zijn. “Vorig jaar waren er nog strengere regels en konden ouders, familie en vrienden alleen meekijken via een livestream. Inmiddels is er gelukkig weer wat meer mogelijk. De echte beleving van ‘live’ voel je toch het allerbeste vanuit de theaterzaal”, aldus Morante. 

De achtstegroepers van de Regenboog uit Noordscheschut mochten de spits afbijten. De komende week worden zij nog opgevolgd door leerlingen van basisscholen in Hoogeveen: Kienholt, De Goudvink, Apollo, Prof. Titus Brandsma en ’t Kofschip.