Rechten foto: Gemeente Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen komt met een speciale app die weggebruikers updates geeft over de werkzaamheden rond de Middenveldweg. Ook moet de app alternatieve routes bieden, om zoveel mogelijk vertraging te voorkomen.  

Eind augustus begint de aannemer met de werkzaamheden aan de weg tussen de A28 en de Toldijk. “Uiteraard zult u wel enige hinder ondervinden”, vertelt Sacha Schoenmakers, Adviseur Ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Hoogeveen. “Daarom worden er alternatieve routes aangegeven in de app.” 

Hard nodig

Het aanpakken van de weg is hard nodig. Regelmatig staat het verkeer vast tijdens de ochtendspits. Het is de bedoeling dat er bij de op- en afritten van de A28 bij Fluitenberg twee rotondes komen. Ook komt er een rotonde op de kruising met De Stroom. De stoplichten op de kruising met de Toldijk worden vervangen. 

Het plan moet ervoor zorgen dat het bedrijventerrein Fluitenberg en Hoogeveen beter bereikbaar worden. Ook de verkeersveiligheid wordt op deze manier aangepakt. Het plan is om de werkzaamheden dit jaar af te ronden, hoewel het nog kan uitlopen naar begin volgend jaar.  

Het aanpakken van de Middenveldweg had eigenlijk vorig jaar al moeten gebeuren. Destijds heeft de gemeente geld vrijgemaakt voor het project in de begroting. Dat bedrag is doorgeschoven naar 2021.