Werner ten Kate gaat de Hoogeveense politiek verlaten. De wethouder van het huidige zakencollege maakt een transfer naar de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel, waar hij dezelfde functie zal bekleden.

Ten Kate is sinds 2020 actief in Hoogeveen. In dat jaar viel het bestaande college bestaande uit Gemeentebelangen, CDA en ChristenUnie uit elkaar. De drie partijen lieten weten geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking en de wethouders gooiden de handdoek in de ring. Niet veel later werd een zakencollege aangesteld waar Ten Kate onderdeel van uitmaakt samen met Janita Tabak, Derk Reneman en Jan Zwiers.

‘Legendarisch moment’

“Ik heb deze raadsperiode als buitengewoon bijzonder ervaren”, vertelt de wethouder. “Onderdeel zijn van een zakencollege maak je niet vaak mee. Toen ik werd aangenomen, werd mij de boodschap medegedeeld ‘nu moet je Hoogeveen redden’. Ik hoop ik daar een beetje aan heb kunnen bijdragen.”

Het meest ‘legendarische moment’, zoals hij het zelf omschrijft, maakte hij mee in Nieuwlande. “De uitdaging was daar om een nieuw bestuur rond te krijgen voor MFC De Opsteker. Wij hadden als college beloofd een bingoavond bij te wonen in het dorpshuis als dat lukte. En wat denk je dat er gebeurde? Ik heb daar mensen blij mogen maken met vleespakketten als prijs. Daar kijk ik met veel plezier op terug.”

De komende dagen blijft hij nog aan het werk voor Hoogeveen. Op 24 mei wordt hij geïnstalleerd als wethouder.