Rechten foto: Arend Steenbergen

Als het aan de VVD Hoogeveen ligt, wordt Drenthe een proefprovincie voor het heropenen van de horeca en de cultuursector. Daartoe roept fractievoorzitter Arend Steenbergen premier Rutte en minister Kuipers op.

Steenbergen schrijft in een brief aan de twee bewindslieden onder meer dat er in de Drentse ziekenhuizen geen coronapatiënten meer op de intensive care afdelingen liggen en dat het aantal besmettingen in Drenthe gemiddeld lager ligt dan in de rest van het land.

Op basis van de cijfers vindt de Hoogeveense VVD-fractie dat het kabinet in Drenthe een pilot moet beginnen waarin de horeca en culturele sector de deuren mogen openen. Die brief heeft Steenbergen overhandigd aan VVD-Kamerlid Mark Strolenberg.

Steenbergen staat achter het kabinetsbesluit om verantwoord en stap-voor-stap samenleving te openen en ziet kansen in Drenthe. “De horeca- en culturele sector heeft plannen ontwikkeld en kan middels een pilot verantwoord open gaan. In Drenthe zou dit kleinschalig en gecontroleerd kunnen. We constateren dat eventueel verder oplopende besmettingscijfers gevolgen kunnen hebben in personele capaciteit bij bedrijven en organisaties. Met de versoepeling van de quarantaineregels, verwachten wij dat dit mee zal vallen. Daarnaast geloven wij in de veerkracht en flexibiliteit van Drenthe en verwachten wij dat knelpunten creatief kunnen worden opgelost.”