De workshop Muziektherapie in de zorg is voor vrijwilligers en mantelzorgers die graag zelf willen zien en ervaren wat het effect van muziektherapie kan zijn bij mensen met geheugenproblemen. De workshop vindt plaats op donderdag 25 april bij Weidesteyn.

Als wij naar muziek luisteren die we mooi vinden, gebeurt er van alles in onze hersenen. Volgens onderzoekers vindt er bij mooie muziek een vuurwerkspel aan activiteit plaats in bijna alle hersengebieden. Ook bij mensen met geheugenproblemen lijkt het erop dat muziek de hersengebieden activeert. Dat is heel bijzonder, want soms is er al veel hersenschade aanwezig. Ook het gedrag kan veranderen door muziek.

Onderzoekers denken dat muziek een belangrijke rol speelt bij het opslaan van herinneringen. Als je de muziek later weer hoort, dan activeer je verschillende hersengebieden.

Muziek is geen magisch middel, maar het lijkt wel een alternatieve route naar je geheugen. En dat maakt het ook een mooi middel om weer contact met iemand met geheugenproblemen te krijgen en samen te genieten.

Deze workshop wordt gegeven door muziektherapeuten van Treant, Nikki Botmann en Ilsje Merk. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 april a.s. tussen 13.15-14.45 uur bij Treant, locatie Weidesteyn, Dr. G.H. Amshoffweg 4 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname graag voor 22 april a.s. via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).