Hieronder zijn verhaal over het ontstaan van dit programma:

Halverwege 2005 begint Radio Hoogeveen met een country programma. Dit was een programma dat door iemand werd opgenomen die dit wekelijks naar Hoogeveen stuurde.

Eind 2005 heb ik aangegeven dat ik vond dat dit eigenlijk ook wel live kon en dat ik dat wel wilde doen. Zondag 8 januari was het dan zo ver dat de eerste uitzending van a touch of country plaats vond, ironisch genoeg 2 dagen na dat major dundee band te kennen gaf er mee te stoppen.
Na een aantal jaren op de zondag te hebben gezeten verhuisde het programma naar de woensdag om nog weer een aantal jaren later naar de vrijdag te gaan waar het nu nog steeds zit. Op de vrijdag kreeg ik versterking van Henk Borg die de techniek nu al 7 jaar verzorgd.
Het programma bestrijkt alles wat maar met Country en Americana te maken heeft, van bluegrass uit de jaren 20 tot country rock van nu al gaat de aandacht wel steeds meer uit naar traditionele country van oud tot jong. Het begint over het algemeen met een nummer uit het begin tot de helft van de vorige eeuw ne daarna springt het heen en weer in de muziek geschiedenis. Vast onderdeel van het programma is Henks Corner waarin Henk Borg een nummer van zijn eigen keus draait.
De laatste tijd is er eens in de maand een special waarin een artiest of muziekstijl centraal staat.
We hebben ook bijzondere gasten mogen ontvangen. De geweldige band the Moonshiners, Maurice Mulderij kwam langs om te vertellen over zijn projecten, Bert Heerink, Henk Wijngaard en Peter Schaap waren ook welkome en boeiende gasten.
De mannen van a touch of country hopen nog lang door te mogen en kunnen gaan met hun programma dat een vaste plek in de programmering heeft ingenomen en dat zich in blijft spannen om de country muziek bij een groter publiek bekender en populairder te maken.