© SPP/Sipa USA/Mark Addison Tweed

VOETBAL – Sportmerk Adidas heeft bij het Emirates Stadium een standbeeld van Vivianne Miedema geplaatst. De Hoogeveense spits is maar wat blij met beeld van haarzelf bij het stadion van haar voetbalclub Arsenal.

“Ik kan niet geloven dat ik een standbeeld heb bij het Emirates Stadium”, jubelt Miedema op Instagram. “Het eerste vrouwelijke standbeeld bij Arsenal!”

Op een groene sokkel is de roze beeltenis te zien van de topscorer allertijden van de Engelse vrouwencompetitie en het Nederlands Elftal. Eerder dit jaar zette Adidas acht beelden van vrouwelijke atleten in Londen. Een verzoek om het standbeeld van Miedema naar het Emirates Stadium te verhuizen, werd gehonoreerd.

Iconen

En dus staat naast de mannelijke clubiconen Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Tony Adams nu ook Miedema bij het stadion. “Ik denk dat het er tijdelijk staat. Ik weet niet waar het hierna naartoe gaat. Het is niet alleen mooi voor mij, maar voor alle fans die vrouwenvoetbal volgen”, zei Miedema tegen Forbes gisteren, na de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen stadgenoot Tottenham Hotspur.