Vanaf 12 april is het mogelijk voor inwoners van Hoogeveen om zich te laten vaccineren tegen corona aan De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen. Het is de derde vaccinatielocatie in Drenthe, naast Assen (TT) en Emmen. 

Samen met de gemeente Hoogeveen is hiervoor gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en de ruime parkeergelegenheid. De teststraat aan de Parmentierstraat 2 blijft open.

Burgemeester Loohuis is blij met de locatie. “We stropen samen de mouwen op om het coronavirus in te dammen en de vaccinatielocatie dichtbij maakt het inwoners gemakkelijk.”

Ruime wachtruimte

Het gaat om een voormalig kantoorpand. Op de begane grond zijn acht vaccinatiestraten ingericht en een ruime wachtruimte. Volgens Marjon Feenstra, manager Covid van GGD Drenthe is er rekening gehouden met eventuele uitbreiding. “Deze plek biedt de mogelijkheid tot een uitbreiding met acht vaccinatiestraten.”

“Een uitbreiding of het openen van een nieuwe vaccinatielocatie, is afhankelijk van de hoeveelheid vaccins die we krijgen aangeleverd. Dat wordt landelijk bepaald. Ons uitgangspunt is dat wanneer het kan, we zo dicht mogelijk in de buurt van inwoners willen vaccineren. We richten daarom ook in Meppel alvast een vaccinatielocatie in. We zijn voorbereid”, vertelt Feenstra.