Rechten foto: Treant Zorggroep

Treant Zorggroep heropent dinsdag 25 mei op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen een aantal operatiekamers. Dat is mogelijk vanwege de dalende trend van het aantal coronabesmettingen in de regio. Ook worden er minder coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Op 1 mei gingen de deuren dicht van de operatiekamers in Hoogeveen, omdat het ziekenhuis de roosters niet meer rond kreeg. Dat was nodig, want de patiënten zouden anders geen goede zorg meer krijgen.

Uitgestelde operaties

Door de sluiting van de operatiekamers in Hoogeveen zijn operaties noodgedwongen uitgesteld en die operaties worden nu als eerste weer ingepland. De patiënten krijgen bericht van het ziekenhuis wanneer dit weer mogelijk is.

De verwachting is dat de druk door corona en op de ic en in de kliniek verder afneemt. Zodra de situatie het toelaat, zal Treant de reguliere zorg opschalen. Als de dalende trend doorzet, hoopt Treant erop dat het ziekenhuis in september weer normaal in bedrijf is. Hier bereidt Treant zich op voor, afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus.