Een flinke domper voor festivalliefhebbers in Drenthe. Stadsfestival Hoogeveen is opnieuw uitgesteld. De eerste editie van het festival zou in eerste instantie plaatsvinden in 2020, maar vanwege de pandemie werd het festival doorgeschoven naar 2021. Nu blijkt dat ook dit jaar het feest niet door kan gaan.

Daarom is er gekozen om het festival te verplaatsen naar zaterdag 2 juli 2022. “Hoewel de overheid een aantal stappen heeft gezet om het festivalseizoen weer te heropenen, is er met 8 weken te gaan tot het festival nog teveel onduidelijk om het festival goed te kunnen organiseren”, schrijft de organisatie in een verklaring op Facebook.

Onzekerheden

Volgens de organisatie is het een lastige keuze geweest om het festival weer uit te stellen. “Op dit moment zijn er teveel onzekerheden om een productie van onze omvang neer te zetten. We hebben met zoveel passie gewerkt aan de eerste editie van dit nieuwe festival en we hadden niks liever gewild dan met jullie het dak eraf feesten, maar 10 juli komt helaas toch écht te vroeg.”

Kaartjes blijven geldig

Grote namen zoals Danny Vera, Lil Kleine en Suzan & Freek waren al geboekt, de organisatie hoopt de line-up intact te kunnen houden. “We doen ons best om alle eerder bevestigde artiesten ook voor volgend jaar weer te bevestigen.” Eerder gekochte kaartjes blijven geldig voor de editie van volgend jaar.