Een primeur voor RSG Wolfsbos in Hoogeveen. Locatie De Meander is de eerste praktijkonderwijsschool in Nederland met een daltonlicentie. Ook de overige twee locaties Harm Smeenge en Dikkenberg hebben een licentie gekregen.

Keuzevrijheid

Daltononderwijs is een onderwijssoort waarbij de nadruk ligt op keuzevrijheid voor de leerling. Samenwerking met andere leerlingen en de ontwikkeling van zelfstandigheid staan voorop. Nelleke Buhler, docent Engels en dalton coördinator bij RSG Wolfsbos is blij met de toekenning van de licentie. “Vanaf nu mogen we onszelf een daltonschool noemen. We zijn ontzettend trots op wat we met elkaar bereikt hebben.”

“Op onze drie locaties wordt lesgegeven vanuit de daltonprincipes, waarmee we investeren in de duurzame ontwikkeling van onze leerlingen”, vertelt ze. “Hierbij kun je onder andere denken aan zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid en extra vaardigheden voor de toekomst. We kijken met veel enthousiasme naar de toekomst om onze ambities verder vorm te geven. Een goede daltonschool is altijd in ontwikkeling.”

De locaties Harm Smeenge, Dikkenberg en De Meander vormen samen het Dalton Beroepen College.