Al 43 jaar rijdt Rien Giethoorn met zijn SRV-wagen door de Wolden en Hoogeveen. Elke dag staat hij vroeg op om mensen te helpen die door omstandigheden een wandeling naar de supermarkt niet meer kunnen maken. “Ik breng de boodschappen tot aan de voordeur.”

Vanwege het weer zijn het drukke dagen voor Giethoorn. Steeds meer mensen doen een beroep op hem. “Ik werk tot acht uur ’s avonds. Dat is niet erg hoor, ik vind het prima.”

Laatste der Mohikanen

SRV staat voor ‘Samen Rationaal Verkopen’. Door de opkomst van grote supermarktketens is de SRV-wagen grotendeels uit het straatbeeld verdwenen. Er rijdt nog een handjevol rond. “Ik ben één van de laatste der Mohikanen”, lacht Giethoorn. “Grote supermarkten gaan nu ook veel bezorgen, dat is iets wat ik eigenlijk al jaren doe.”

Belangrijk

Giethoorn merkt dat de klanten zich zorgen maken als zijn voertuig er nog niet staat. “Ze zijn blij als je er bent. Soms ben ik wel eens een kwartiertje te laat, er kan wel eens wat tussenkomen. Dan bellen ze, Rien kom je wel?”

“Ik heb klanten die zeggen dat ik niet mag stoppen. Voor de mensen die slecht zien of slecht lopen is mijn winkel een uitkomst. Ze kunnen boodschappen blijven doen en ze blijven beschikken over een stukje vrijheid”, lacht Giethoorn.