Rechten foto: Fage / Rights photo: Fage

De gemeenteraad in Hoogeveen is vanavond akkoord gegaan met de komst van zuivelfabrikant Fage. Het bedrijf gaat een fabriek openen op bedrijventerrein Riegmeer-Noord.

Om het gebied straks klaar te maken voor de komst van de fabriek moet er nog flink wat gebeuren. Riegmeer is namelijk nog niet voorzien van de juiste infrastructuur. Daarom komt er een nieuw rioleringsstelsel in het gebied. Een bedrag van 11,8 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de aanleg van een persleiding van acht kilometer die op de rioolwaterzuivering in Echten wordt aangesloten. De raad ging unaniem akkoord met de plannen.

Werkgelegenheid

Het bedrijf heeft een (voorlopig) contract getekend voor een gebied van 15 hectare. De fabriek wordt ter hoogte van de Hollandschedijk gebouwd. Daarmee is het straks het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen in dit gebied. De fabriek zelf gaat Fage 150 miljoen euro kosten. De zuivelproducent staat vooral bekend om het produceren van Griekse yoghurt en heeft vestigingen in Griekenland en de Verenigde Staten.

Halverwege 2022 wil de zuivelproducent gaan starten met de bouw van de fabriek. De komst van het bedrijf moet tussen de 200 tot 250 banen opleveren. Hoogeveen hoopt dat in het kielzog van Fage nieuwe bedrijven zich gaan vestigen op Riegmeer.