Rechten foto: RTV Drenthe

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi 2021/2022 gaat niet door. Dat meldt de organisatie op hun facebookpagina. Het toernooi zou dit jaar voor de 45e keer gehouden worden en zou plaatsvinden van 27 december tot en met 8 januari.

Ook de 44e editie, die van vorig jaar, is niet doorgegaan. Toen vond de organisatie van het toernooi het niet verantwoord om door te laten gaan. Ondanks het niet doorgaan van het toernooi telt de organisatie gewoon door.

Te veel onzekerheden

In oktober werd besloten om het toernooi toch door te laten gaan, maar volgens de organisatie zorgen de huidige coronamaatregelen, de huidige coronacijfers en alle onzekerheden er nu in november voor om het toch af te blazen. “Wij vinden de gezondheid veel belangrijker”, laat voorzitter Jan Stroeve weten. “We hebben uitgebreid met alle betrokkenen gesproken en dit lijkt ons het beste. Er zijn nog zoveel onzekerheden, dan kan je wel wachten, maar dit is het beste.”

Er zouden 96 clubs meedoen tijdens het oudste zaalvoetbaltoernooi van Nederland. Hoogeveen is de laatste winnaar van het prestigieuze toernooi.