Rechten foto: RTV Drenthe

Alida Houwing en Harry Tupan treden per 1 januari toe tot de Raad van Toezicht van RTV Drenthe. Zij volgen Karel Loohuis en Alice Wösten op, die de Raad verlaten vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Harry Tupan (63) is in het dagelijks leven algemeen directeur van het Drents Museum in Assen. Hij zal zich vooral richten op het bestuurlijke interessegebied. Alida Houwing (53) uit Annen komt de raad versterken vanuit haar ervaring en kennis op het gebied van organisaties, ondernemingen, marketing en ICT. Na een lange loopbaan bij BP heeft Alida sinds juli van dit jaar een eigen consultancybureau.

Ontwikkeling

“Ik ben heel blij en trots dat de ervaren Alida en Harry de plaatsen willen innemen van Karel Loohuis en Alice Wösten, die zich in de afgelopen jaren ongelooflijk hebben ingezet voor de verdere ontwikkeling van RTV Drenthe”, zegt RvT-voorzitter Gerard Dielessen. Loohuis is burgemeester van Hoogeveen, Wösten was afgelopen jaren interim-directeur bij onder andere Marketing Drenthe. “Ik wil ze enorm bedanken voor al hun werk, betrokkenheid en goede adviezen.”

Met ingang van het nieuwe jaar bestaat de Raad van Toezicht uit: Gerard Dielessen (voorzitter), Roelie Lubbers Hilbrands, Alida Houwing, Ynske Gosman en Harry Tupan.