Een van de meest actieve vrijwilligers van LOH, Radio Hoogeveen, Reinier de Boer is vandaag, 26 april 2022, Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Karel Loohuis speldde hem in de studio van Radio Hoogeveen de versierselen op.

In 1991 ontstond het eerste Hoogeveense sportprogramma bij Radio Hoogeveen. Vanaf het begin is Reinier verslaggever. En hij is dat nog steeds.

Belangrijk item in dat programma is de verslaglegging rondom het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi dat Radio Hoogeveen vaak uit een achttal regionale sportzalen tegelijk in de ether bracht. Een zaalvoetbaltoernooi, helaas nu al twee keer vanwege Corona afgelast, dat altijd tot de verbeelding spreekt en heel veel mensen in Drenthe en omstreken bezig houdt. Reinier maakt overigens ook deel uit van de organisatie van het Protos Weering toernooi.

Sinds 3 jaar is Reinier de Boer tevens actief in de samenstelling en bemensing van het sportprogramma op de zaterdag (Sportlokaal) en op de zondag (Zondagmiddagmarathon). Als eindredacteur is hij verantwoordelijk voor de inhoud en de inzet van reporters, technici en presentatoren. Als sportverslaggever staat hij bekend om zijn energieke beleving van het sportgebeuren. Zijn kennis beperkt zich daarbij niet alleen tot voetbal. Hij staat paraat voor een middagreportage bij het voetbal en zit daarna bijna altijd ergens op een tribune van een sporthal het volleybal te verslaan. In de zondag-editie van de sport geeft hij een terugblik op en een analyse van de wedstrijden van zowel de Dames1 als Heren1 van Olhaco.

Cabaretpodium

Reinier is presentator en producent van het sinds ruim 11 jaar en 200 + uitzendingen bestaande en goed beluisterde programma ‘Cabaretpodium’ dat hij samen met een vaste techneut iedere week weer de ether instuurt. Binnen dit programma worden tevens de speelagenda’s bij de schouwburgen in de regio benoemd zodat de inwoners van Hoogeveen en omstreken ook nog eens extra horen wat er bijvoorbeeld in De Tamboer te doen is.

Verder schrijft hij recensies van toneel en cabaret en bespreekt deze dan eveneens in dit LOH- radioprogramma. Daarnaast worden deze recensies geplaatst in regionale en nationale geschreven pers.

Maar Reinier de Boer deed/doet nog veel meer. Lees hier verder. Reinier de Boer lintje