Vorige week kon het optreden wegens ziekte niet door gaan maar het is gelukt een nieuwe datum te prikken :

Woensdagavond 27 september is bij ‘Crossroad Blues’ in de studio van Radio Hoogeveen te gast voor een -live- concert de band ‘Easterfield’ !

21 mei j.l. waren zij samen met G.G. & the Cruisers de winnaars van de voorronde van de Dutch Blues Challenge in het Podium in Hoogeveen.

Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) waarbij blues bands, duo’s en solo – artiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen.

Op 8 oktober wordt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale gehouden van de Dutch Blues Challenge 2017. Daar treden zes bands en twee solo/duo-acts aan om te bepalen wie de Detonics en Robbert Fossen & Dave Warmerdam gaan opvolgen om de Dutch Blues Foundation te gaan vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis. De winnende band treedt ook aan in de finale van de European Blues Challenge in het Noorse Hell.

De voorrondes waren in Hoogeveen, Gorinchem (solo/duo’s), Venlo en Hoofddorp. Voor de finale plaatsten zich:
bands:
GG and the Cruisers
Easterfield
Maarten Russchen Band
RUV
The Ragtime Rumours
Two Shakes of a Lamb’s Tail
solo/duo’s:
Mr.Boogie Woogie
The Mudbirds

 

Easterfield is een relatief jonge band, ze bestaan sinds 2011 en brachten begin dit jaar hun debuutalbum ‘The Honky Tonk Sessions’ uit waarmee zij ook meedingen voor Blues CD Award ‘17 van de Dutch Blues Foundation.

De band bestaat uit:

Bram Goeree – zang
Ruud Goeree – gitaar
Olaf de Groote – gitaar
Maikel Tanger – drums
Kris Tiemens – bas

Onze technicus Henk Borg heeft filmopnames van de band gemaakt in Het Podium.

Het is een twee uur durende uitzending van 20.00 – 22.00 uur op de lokale zender Radio Hoogeveen te ontvangen via de etherfrequenties 106.8 MHz / 104.1 MHz kabel maar ook via internet.

Presentatie : Harry Boertien  /  Techniek : Henk Borg

www.radiohoogeveen.nl