Na een lange periode van elf weken mogen de kappers in Nederland hun deuren weer openen. En dat is goed nieuws voor de kappers in Hoogeveen en omstreken. Ook bij kapsalon Katy is de vreugde groot. De agenda voor de komende weken staat namelijk bomvol.  

Het waren moeilijke weken voor eigenaar Husseinvooral omdat hij en zijn partner geen andere inkomsten hebben. “Mijn vrouw en ik werken al jaren in de kapsalon, we hebben geen ander beroep. Dat de overheid ons wil steunen is natuurlijk fijn, maar het is te weinig om overeind te blijven”, vertelt hij. “De zaak kost zo’n 2.500 euro per maand, dat hebben we nu telkens uit eigen zak moeten betalen.” 

Blijdschap

Hussein kan zijn geluk niet op nu de zaak weer open kan. “Vandaag zijn we begonnen met het inplannen van afspraken”, vervolgt hij. “Het is druk aan de telefoon, veel mensen willen een plekje reserveren. Volgende week zit al helemaal vol. We verwachten dat dit nog wel even zo doorgaat.” 

De afgelopen weken kreeg Hussein meerdere malen de vraag of klanten toch niet even langs konden komen. “Andere kappers gaan bij mensen thuis knippen, maar dat hebben we nooit gedaan. Het risico is te groot. Je riskeert een boete van 4.000 euro of eventueel een aantekening op je strafblad. Daar moeten we niks van weten.” 

Contact 

Toch was het moeilijk om contact te blijven houden met de klanten. “We hebben geen telefoonnummers van de klanten”, vertelt Hussein. “Veel mensen willen hun nummer liever niet geven. Dat is natuurlijk jammer, maar we zijn blij dat er nu volop gebeld wordt. We kunnen er weer tegenaan.”