(Rechten foto: Unigarant Hoogeveen)

Verzekeringbedrijf Unigarant geeft tien sportverenigingen in Hoogeveen een bedrag van 1.000 euro. Het geld is bedoeld voor sportclubs die een moeilijke periode achter de rug hebben. 

“Unigarant heeft een succesvol jaar achter de rug”, vertelt CEO Peter Siewers. “Dat succes willen we graag met onze omgeving delen. We zijn een sportief bedrijf. Dus de keuze om een aantal sportverenigingen in en om Hoogeveen te helpen was snel gemaakt.” Werknemers van het bedrijf hebben via nominatie en een stemronde de verenigingen uitgekozen.

Nieuwe keuken

Voorzitter Carlo van der Weij van voetbalvereniging Hoogeveen is blij met bedrag. “Het is een lastige periode, dus met het bedrag zijn we zeker blij. Ik denk dat veel bedrijven en mensen het financieel lastig hebben. Wij redden ons op dit moment wel, maar een steuntje in de rug is altijd mooi meegenomen.”

Voor ijsvereniging VIOS komt het bedrag als een geschenk uit de hemel vallen. In december was de club nog slachtoffer van brandstichting, waardoor het clubhuis in vlammen op ging. “Het bedrag van Unigarant komt heel goed uit. We laten een nieuw clubhuis bouwen van steen, het geld kunnen we nu investeren in een nieuwe keuken.”

Unigarant overhandigd een bedrag aan Volleybalclub Olhaco, VV de Weide, Korfbalvereniging Thrianta, VV Hoogeveen, HZVV, Tennisclub de Weide, Sjoelvereniging SV Hoogeveen, Handbalvereniging Kwiek, Ijsvereniging VIOS, Gymvereniging SSS.