Derdedivisionist Hoogeveen heeft de technische staf weer compleet. Gert Heerkes en Jan de Jonge zullen samen het seizoen afmaken. Met de komst van dit tweetal haalt Hoogeveen een enorme brok aan ervaring binnen. Beiden waren in het verleden actief in het betaalde voetbal.

De 58-jarige Heerkes heeft op dit moment een eigen voetbalschool en is technisch manager bij tweededivisionist HHC Hardenberg. “We zijn zeer content met het feit dat HHC Hardenberg toestemming heeft gegeven aan Gert voor deze tijdelijke dubbelfunctie en met ons mee wilde denken”, aldus de technische commissie van Hoogeveen. “Samen met Jan de Jonge staan er nu twee trainers die door de wol zijn geverfd en er hopelijk voor kunnen zorgen dat we uiteindelijk ook volgende seizoen in de Derde Divisie kunnen uitkomen.”

Heerkes was in het betaald voetbal coach van Heracles, Willem II, Veendam, FC Emmen en werkte in Hongarije, China en Noorwegen. Op amateurniveau trainde hij PH Almelo, Gramsbergen, Germanicus en Quick’20.

De 60-jarige De Jonge was speler van Germanicus, FC Groningen, SC Heerenveen en Emmen en werd na zijn voetballoopbaan (jeugd)trainer. Hij ontwikkelde zich tot hoofdtrainer bij FC Emmen en was daarna werkzaam bij SC Heerenveen, De Graafschap, Heracles Almelo, FC Twente, VfL Bochum, Nea Salamis Famagusta FC (Cyprus), Eskisehirspor en Samsunspor (in Turkije) en de amateurclubs SC Genemuiden, De Treffers en Harkemase Boys.

Zijn laatste club was Safa SC in Libanon, maar om privéredenen keerde hij begin dit jaar (na amper een half seizoen) weer terug naar Nederland.