D66 in Hoogeveen vindt dat er meer ruimte voor groene en gezonde schoolpleinen moet komen. Tijdens de raadsvergadering van 9 december dient de partij daarom een motie in om dat bespreekbaar te maken.

Tijdens die vergadering staat het integraal huisvestingsplan voor het primair en speciaal onderwijs op de agenda. Hoogeveen trekt de komende jaren miljoenen euro’s uit voor het bouwen van nieuwe schoolgebouwen en voor het renoveren van bestaande scholen. Met de motie doet de partij een beroep op het college om de aanleg van groene en gezonde schoolpleinen mee te nemen in de plannen.

Investering Provincie Drenthe

In november heeft de Provincie Drenthe besloten om acht ton beschikbaar te stellen voor de vergroening van schoolpleinen. Met het geld moeten 25 of meer Drentse schoolpleinen groener worden, je moet er kunnen sporten en bewegen en ze moeten ook een ‘buitenlokaal’ zijn om les te kunnen geven.

D66 Hoogeveen zegt blij te zijn met dit besluit. “Het geeft scholen de kans om een plein zo in te richten dat er schaduw is, regenwater beter opgevangen kan worden en het een plek voor (natuur)educatie wordt.”