Het CDA in Hoogeveen wil via een peiling achterhalen wat inwoners van de gemeente goed en minder goed geregeld vinden in Hoogeveen. Het onderzoek moet de partij helpen in de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en de aansluitende raadsperiode. 

“Om dit zorgvuldig te kunnen doen, vinden we het belangrijk dat inwoners van Hoogeveen kenbaar kunnen maken hoe zij over hun gemeente denken”, zegt raadslid Peter Koekoek. “We zijn voortdurend met inwoners, bedrijven en organisaties in gesprek en we hebben nu een inwonerpeiling uitgezet.” Er worden in totaal zo’n 40 actuele thema’s voorgeschoteld.

Kerntaken

De partij maakt zich vooral zorgen over de groeiende lijst met onderwerpen waarmee de gemeente zich bezighoudt. “Het is tijd dat we hier een realistisch gesprek over voeren”, aldus Koekoek. “Het gaat niet alleen over hoe we de financiën blijvend verbeteren, het gaat ook over de juiste zaken op de best passende manier organiseren voor alle inwoners. Via de inwonerpeiling kunnen inwoners eveneens aangeven welke taken zij het belangrijkste vinden en waar het meeste geld, tijd en energie naartoe moet in de volgende raadsperiode.”