Rechten foto: GemeenteBelangen Hoogeveen

Nog geen twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen houdt John Benjamins het alweer voor gezien als raadslid van Gemeentebelangen Hoogeveen. Benjamins heeft het te druk met zijn werk als financieel adviseur.

In de afgelopen maanden is het aantal aanvragen voor zijn bedrijf flink gegroeid. “Een groei die ik begin dit jaar niet heb voorzien. Dit maakt dat de combinatie van werkzaamheden nu ervoor zorgt dat ik mij niet langer voor de volle 100 procent kan inzetten voor het raadswerk in de gemeente Hoogeveen”, schrijft Benjamins in een brief aan zijn partij.
Hij was pas sinds oktober 2021 lid van Gemeentebelangen. “Het niet kunnen leveren van deze inzet, druist in tegen mijn persoonlijke overtuiging en ervaar ik als een tekortkoming richting de inwoners van Hoogeveen. Ik kom dan ook helaas tot de conclusie dat ik de functie van raadslid moet neerleggen.”

Fractievoorzitter Hilma Hooijer heeft begrip voor de keuze van Benjamins. Zijn opvolger is Cihan Ozbilir, die actief was als plaatsvervangend raadslid.