De Alteveerstraat in Hoogeveen krijgt er een nieuw woningcomplex bij. Op de plek van de voormalige supermarkt Nettorama komen 53 huurappartementen.

Volgens architectenbureau MINT uit Eelde gaat het om woningen van tussen de 40 tot en met 70 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. De appartementen zijn vooral bedoeld voor starters en ouderen.

Plannen kunnen wijzigen

Het gebouw zelf krijgt een dakterras aan de kant van de Alteveerstraat. Daarnaast komt er een binnenplaats met een aantal parkeerplaatsen. Een deel van de bewoners kan daarnaast gebruik maken van parkeerplekken op het Schutsplein. Er is geen ruimte voor nieuwe winkels.

Een aantal weken geleden is er een inloopavond gehouden, laat ontwikkelaar Stichting ATV uit Groningen weten. Omwonenden zijn daar op de hoogte gebracht van de nieuwbouw. Wat de huurprijzen worden kan de eigenaar nog niet vertellen.

“De plannen kunnen nog wijzigen”, laat een woordvoerder van Stichting ATV weten. “In een later stadium wordt alles concreter en dan kunnen we meer naar buiten brengen. We zijn ook nog druk bezig met vergunningen, dat heeft tijd nodig.”

Tegen de vlakte

Het is de bedoeling dat het complex, dat zo’n 1300 vierkante meter beslaat, volledig tegen de vlakte gaat. Wanneer dat gaat gebeuren kan de ontwikkelaar nog niet vertellen. “Daar is het nu nog te vroeg voor.”