Rechten foto: RTV Drenthe

Vijftien eindexamenleerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen zijn besmet geraakt met het coronavirus na een feestje in privétijd.

Dat bevestigt bestuurder Albert Weishaupt na berichtgeving in Dagblad van het Noorden. De school organiseerde zelf al geen ‘laatste schooldag’ voor de eindexamenleerlingen, omdat ze dat niet verantwoord vond. “Twintig leerlingen hebben toch gemeend een feestje met elkaar te moeten vieren”, vertelt Weishaupt.

Op dit moment zijn er bij de school vijftien besmettingen bekend. Het is onduidelijk of er nog meer besmettingen verwacht kunnen worden. “Het is geen verplichting om je te laten testen, of om de testuitslag door te geven. Als school doen we daarvoor wel een vriendelijk verzoek. Vijftien leerlingen hebben aan ons laten weten dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus.”

Eindexamens

Maandag beginnen de eerste eindexamens, maar daarvoor voorziet Weishaupt geen problemen. “De leerlingen kwamen eind april samen. Dat is maandag al bijna drie weken geleden. De meeste leerlingen lijken gelukkig geen ernstige klachten te hebben, dus de meesten zullen er dan weer overheen zijn”, denkt Weishaupt.

Mocht dat niet het geval zijn, waar de bestuurder niet vanuit gaat, dan zijn er – vanwege corona – meerdere momenten ingepland waarop de eindexamenleerlingen hun gemiste examens in kunnen halen. “Daarvoor zijn naast de reguliere eindexamenperiode nog twee andere periodes aangewezen”, legt Weishaupt uit. “De derde en laatste periode valt in de eerste week van de zomervakantie.”

Weishaupt hoopt dat de meeste leerlingen er ‘zonder kleerscheuren’ vanaf komen.