De politie heeft sinds juni zeven hennepkwekerijen opgerold in Hoogeveen en de omliggende dorpen. Ook zijn er meerdere verdachten aangehouden tijdens het onderzoek.

Om welke plekken het precies gaat kan politie nog niet vertellen. “Dat heeft er mee te maken dat een aantal zaken nog in onderzoek zijn. Wij zien nog geen meerwaarde om het nader toe te lichten”, laat een woordvoerder van de politie Hoogeveen weten.

Anonieme tips

Het is nog niet duidelijk of er meerdere panden zijn gesloten na ontruiming. De politie kwam de kwekerijen op het spoor met behulp van anonieme tips. Die kwamen binnen via het platform Meld Misdaad Anoniem (MMA).

“In het merendeel van de gevallen zijn die doorslaggevend geweest”, legt de woordvoerder uit. “Vaak hebben wij wel vermoedens bij bepaalde adressen en de tips kunnen net dat extra zetje geven. Daarom konden we nu meer stappen ondernemen.”

Volgens de politie was het grootste gedeelte van de kwekerijen brandgevaarlijk. “Dat komt vanwege geknoei met elektriciteit en dergelijke”, aldus de woordvoerder.