Leerlingen van het Alfa-College in Hoogeveen gaan gebruik maken van raspberry Pi’s. Dat zijn computers ter grootte van een creditcard. De apparaten moeten ervoor zorgen dat studenten hun programmeer-skills verder kunnen ontwikkelen.

De minicomputers zijn gedoneerd door Unigarant Verzekeringen aan de opleidingen ICT en Engineering. Docenten Bert Knorren, Karl Vis en Freek Slomp namen deze, samen met student Minas Abeer in ontvangst. Knorren: ‘We zijn heel blij met deze grote schenking van Unigarant. We kunnen deze micro controllers heel goed gebruiken tijdens de lessen.’

Ervaring opdoen

Minas Abeer is eerstejaars student software developer en wist op jonge leeftijd al dat hij iets met applicatieontwikkeling wilde gaan doen. “Ik wil mij steeds meer gaan verdiepen op dit vlak en wil later dat scientist worden.” Abeer wil het ver schoppen, zijn droom is om bij een groot internationaal bedrijf te werken. “Het materiaal dat Unigarant beschikbaar heeft gesteld voor onze opleidingen is heel goed om mee te werken tijdens de lessen. Hier kunnen we echt ervaring mee op doen!”

Raspberry Pi’s zijn vooral geschikt voor het koppelen van sensoren, zoals rookmelders, bewegingssensoren, temperatuursensoren en camera’s. Klanten van de verzekeraar uit Hoogeveen kregen voorheen bij het afsluiten van een polis hardware voor de veiligheid in en om de woning. Unigarant gebruikt nu een ander systeem, daarom krijgen de minicomputers een nieuwe bestemming. “En ik hoop dat de studenten van de opleidingen er mooie projecten mee mogen doen”, sluit Paulien Smit van Unigarant af.