Rechten foto: RTV Drenthe

Om de lokale berichtgeving te intensiveren en de samenwerking met lokale omroepen te versterken is RTV Drenthe een samenwerking aangaan met diverse lokale omroepen. Voor een periode van een jaar zijn extra journalisten ingezet om de nieuwsvoorziening op regionaal en lokaal niveau verder te verbeteren. RTV Drenthe vindt deze samenwerking zo belangrijk dat het bedrijf heeft besloten om dit nog een aantal maanden voort te zetten.

Daarvoor is RTV Drenthe voor de komende vijf maanden op zoek naar een

Journalist 

Voor de regio Hoogeveen. Je werkt vanaf Assen (RTV Drenthe) en op locatie bij Radio Hoogeveen.

Je komt bij voorkeur uit de regio waarvoor je solliciteert en/of bent in staat in korte tijd een uitgebreid lokaal netwerk op te bouwen. Je hebt een neus voor nieuws om met name online de nieuwsvoorziening lokaal en regionaal te versterken. Je bent een echte nieuwsjager die zich in onderwerpen vastbijt. Je bent vertrouwd met camjo of mojo. Jouw verhalen over mensen, organisaties en de lokale overheid sprankelen, raken de maatschappelijke discussie en actualiteit en zijn origineel. Je zoekt verdieping en geeft duiding waar het nodig is. Je bent flexibel genoeg om de schakel te zijn tussen de regionale omroep en lokale nieuwsvoorziening en stevig genoeg om de lokale democratie te kunnen controleren. Je hebt geen probleem met avond- en/of weekendwerk.

DIT HEB JE IN HUIS:

• Journalistieke ervaring als redacteur/verslaggever;
• Vaardigheid in het zelfstandig produceren van audiovisuele content (camjo/mojo);
• Ervaring in en kennis van onlinejournalistiek;
• Oplossingsgericht en goede communicatieve vaardigheden;
• Proactief met het aandragen van onderwerpen;
• Analytisch om de juiste conclusies te trekken uit informatie;
• Zelfstandige werker, maar ook teamplayer

WAT WIJ BIEDEN

Een arbeidsrelatie voor 5 maanden per 1 februari 2022, op basis van de Omroep CAO voor 36 uur per week. Bij inschaling wordt gekeken naar ervaring, opleiding en leeftijd. Een Overeenkomst van Opdracht voor de periode van 5 maanden is ook mogelijk. De standplaats is de redactie van een lokale omroep en/of de redactie van de regionale omroep. (Partieel)thuiswerken is een optie.

SOLLICITEREN

Interesse? Stuur een korte motivatiebrief en een CV voor 3 januari 2022 naar: personeel@rtvdrenthe.nl