Rechten foto: RTV Drenthe

Het was even spannend, maar leerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen kunnen weer opgelucht ademhalen. De examens die twee dagen geleden waren zoekgeraakt in de post zijn weer terecht. 

PostNL liet gisteren weten dat de bezorging van een deel van de examens van twaalf scholen in Nederland is vertraagd of vermist. Daarbij zaten dus ook 23 biologie-examens van eindexamenleerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen. De examens waren, zoals de procedure is, aangetekend naar een tweede corrector verstuurd. Maar daar waren ze niet aangekomen.

“Verschrikkelijk voor de leerlingen”, vond schoolbestuurder Albert Weishaupt de situatie. “Je moet er toch op kunnen vertrouwen dat de post goed terechtkomt als je het aangetekend verstuurd?”

Alles op alles

Weishaupt vertelt dat de school alles op alles gezet heeft om de examens terug te vinden: “We hebben contact opgenomen met PostNL. En ook met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om te vragen: wat doen we als de examens niet boven water komen?” De betrokken leerlingen werden vanochtend alvast uitgenodigd op school, om ze te informeren over de vertraagde of zoekgeraakte post.

Maar toen kwam het goede nieuws: de examens waren tóch aangekomen bij de tweede corrector. Alsnog een goede boodschap voor de leerlingen van het Roelof van Echten College vanochtend dus.