In Hoogeveen speelde Beiaardier Jasper Stam donderdagmiddag het nummer Radar Love van de Golden Earring. De band stopt met optreden vanwege de ziekte van oprichter en gitarist George Kooymans.

In heel Nederland klinkt vandaag muziek van de Golden Earring. De actie is gestart uit eerbetoon aan de gitarist van de band. Kooymans lijdt aan de progressieve spierziekte ALS. Ook is het zijn verjaardag vandaag, hij is 73 jaar geworden. Naast Hoogeveen zal het nummer ook klinken vanuit de Grote kerk in Meppel, de Martinitoren in Groningen en de Grote kerk van Den Haag.

(Tekst gaat verder onder foto)

Eerbetoon

Hoog in de toren van het Raadhuis was de Beiaardier druk bezig met inspelen. “Ik ben er een aantal dagen mee bezig geweest”, vertelt hij. “Tussen alle andere stukken door oefen je telkens even een gedeelte van het nummer.”

Om klokslag 12:00 uur kwamen de eerste klanken van Radar Love naar buiten. Het nummer is volgens Stam nog best een uitdaging om te spelen. “Het is normaal gesproken een genre dat ik niet speel”, vertelt hij met een lach. “Ons wereldje is klein. Het is dan wel leuk om gevraagd te worden voor zo’n initiatief.”

Met dank aan RTV Drenthe voor de beelden: