Projectontwikkelaar Vadémo uit Noordscheschut heeft grootse plannen voor woningbouw aan de Nicolaas Beetsstraat in Hoogeveen. 24 appartementen en 12 stadsvilla’s moeten verrijzen aan weerszijden van de weg.

Ter hoogte van het Nicolaas Beetsplein komen 15 appartementen en 6 stadsvilla’s. Allemaal verdeeld over meerdere woonlagen. Aan de overkant richting de Bilderdijklaan komen nog eens 9 appartementen en 6 stadsvilla’s.

Opofferen parkeerplaatsen

De plannen voor de woningbouw bestaan al een tijdje. In 2018 werd er al eens een inloopavond georganiseerd door Vadémo. Belangstellenden konden het project bekijken. Inmiddels zijn de plannen wel gedeeltelijk aangepast en is er gekozen voor een nieuwe architect, Van Ringen Architecten uit Paterswolde. Voorheen was dat B + O architecten uit Meppel. Het idee om zeven grote bungalows met garage en een extra parkeerplaats te bouwen ten zuiden van de Nicolaas Beetsstraat is geschrapt.

Volgens de ontwikkelaar worden enkele parkeerplaatsen aan het Nicolaas Beetsplein opgeofferd voor de bouw van de woningen. De appartementen variëren tussen de 66 en 176 vierkante meter. De stadsvilla’s zijn tussen de 157 en 185 vierkanter meter groot.

Bouwen in 2022

Woensdagavond organiseert Vadémo opnieuw een inloopavond voor belangstellenden. Daarna start de gemeente een bestemmingsprocedure en kan het plan zes weken ingezien worden. Bewoners kunnen dan laten weten wat ze vinden van de plannen. De gemeenteraad moet daarna een beslissing nemen over de woningbouw.

De projectontwikkelaar hoopt dat proces af te kunnen ronden in het tweede kwartaal volgend jaar. Halverwege 2022 moet de bouw beginnen, die zo’n anderhalf jaar in beslag gaat nemen.