Peter Koekoek stopt als CDA-raadslid in de gemeente Hoogeveen. Het raadswerk is volgens hem niet meer te combineren met zijn nieuwe functie als algemeen directeur en gemeentesecretaris van de gemeente Tynaarlo.

In zijn ontslagbrief geeft Koekoek aan dat het een lastige beslissing was. “De afgelopen twee weken moest ik voor mij zelf een moeilijke beslissing nemen: wat betekent deze verandering voor mijn rol in de Hoogeveense politiek? Ga ik door als raadslid of ga ik mij volledig focussen op mijn nieuwe baan? Nu neem ik, hoewel ik dat jammer vind, alsnog afscheid van de Hoogeveense raad.” Eind september start hij met zijn nieuwe baan.

Er vol voor gaan

Koekoek is sinds 2010 actief als raadslid. Na twaalf jaar is het volgens hem wel mooi geweest. “Ik heb altijd gevonden dat onze inwoners vertegenwoordigers verdienen die er vol voor kunnen gaan. Daarnaast spelen de aankomende verkiezingen mee. Ik had al voor mijzelf besloten niet meer mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Temeer, omdat ik weet dat er een goede opvolger klaarstaat.”

Tijdens de raadsvergadering van 26 augustus neemt Koekoek officieel afscheid. Diezelfde avond zal Annette Jansen-Brandsema als zijn opvolger worden geïnstalleerd.